lørdag 7. november 2009

Tidlig opp og tidlig i seng er rutinen blitt. De to siste dagene har Marie sovnet før lillebroren, som ler forundret. Men det tar på å være i et nytt land med mye nytt å forholde seg til. Det tar nok og litt på å være storesøster, med ingen andre å avreagere med. Men hun er veldig flink.
Lørdag er godteridag, og Marie meldte seg raskt til å bli med og handle. "Sentrum" består av en hovedgate der mopedene suser samtidig som folk sitter uanfektet foran butikkene og hilser eller på kaféene og driver med sitt. Vi har funnet to matbutikker - et "supermarkedo" og en "europashop". Supermarkedet holder nok langt i fra mattilsynets standarder, men dekker de basale behov når det gjelder vareutvalg. Ungene gjorde store øyne både første og andre gang vi var innom; passe trangt, noe skittent og langt fra hva de er vant med hjemme. Men innehaveren er hyggelig og kjører glatt hjem varene for oss hvis vi trenger det. Europashop er mye mindre og har et knippe importerte varer fra Italia. Her har vi snopet serranoskinke, parmesan, pølser og kjeks. Ellers har vi funnet en grønnsaksmann som selger varer ut fra pickupen og med priser på øyemål.
Så gjelder det å finne ut hva noen av de hittil ukjente grønnsakene heter og kan brukes til.
Dagens jakt dreiet seg om vaskepulver og solkrem, og med god bruk av kroppsspråk finner man det man trenger. Godteri ble det lite av, men litt sjokolade og popkorn har så langt dekket behovet fullt ut.

Dagens strandtur ble forskjøvet til ettermiddagen på grunn av en regnskyll, men var desto mer etterlengtet. Med bleike mager og brun-røde rygger er ungene i sjøen til de må hales i land. Mikkel er blitt utrolig mye tryggere i sjøen, særlig med dykkermaske på. Marie befinner seg stort sett under vann for å finne nye skjell og steiner, og for å vise nye triks.

Lørdagskvelden forøvrig har bestått av pannekaker og film på pc. Huset har dvd-spiller, men liker ikke de norske formatene. På pakkelisten hjemme sto det heller ikke s-video kabel. Men hvis valget står mellom storskjerm og trang sofakos med havbrus i bakgrunnen trenger man ikke tenke lenge. Kanskje låten fra ungene er en annen om noen uker, men... vi får se.

Forøvrig har vi begynt å bidra til sysselsettingen i Las Galeras. Pasquela skal komme to dager i uken og ta seg av golver og bad:-) Jeg hilste ellers på en annen av stedets arbeidskarer som plutselig satt på trappen i kveld og gnikket på geværet. Så vidt oss bekjent er det ikke særlig kriminalitet i området, men vakthold gir også til smør på skivene.

Har nå fått innstallert en "klikkteller" på siden vår og vi synes det er veldig kjekt at så mange følger med! Gi gjerne lyd fra dere og:-)


Frokost



Regnskyll




Ettermiddagskos




Dagens fangst! Det kreler av eremittkreps langs stien på vei til stranden. denne var ekstra stor og fikk bli med hjem en tur for inspeksjon før den ble sluppet fri.


3 kommentarer:

  1. Veldig artig å lese hva dere holder på med.
    Bilder av sand og strand hjelper på her i høstmørket :)
    Hvordan går det med å lære nye gloser?
    Hilsen
    Ann-Mari

    SvarSlett
  2. Jeg var besøkende nr 179 idag.
    Hisen Torbjørn

    SvarSlett
  3. Fra innsiden av et søndagstomt kontorbygg med regnet piskende på ruta blir kontrasten ekkelt tydelig.

    Ellers nokså spent på hvordan eksperimentet med å gjøre lite og ingenting i åtte uker vil arte seg. Bestiller bilde av monstersandslottet fra første dag preget av Alvorlig Kjedsomhet. :-)

    SvarSlett