onsdag 11. november 2009

Krabbe til frokost, frosker til kvelds

Rutiner er i mange tilfeller bra, og noe særlig de små her i huset setter pris på. En av de få rutinene vi har fått her i huset, er å sjekke bloggen hver morgen. Det er enormt spennende å se om noen har skrevet noe på siden vår, og det er høytlesing hver gang det kommer noe nytt. Det andre vi sjekker, er hvor mange som har vært inne og hilst på. - Kjenner vi så mange!? lurte Mikkel på i morges. Vi er neimen ikke sikre selv, men er full av ydmykhet og er veldig glade for alle som følger med. Det er rart hvor mye det betyr når en er langt vekke, og kanskje spesielt for ungene.
De observante har nok for lengst avslørt at telleapparatet lyger litt, i form av at det teller klikk hver gang noen oppdaterer siden (eks f5), eller er inne flere ganger i løpet av dagen (eks besteforeldre?) men via vår egen link til statistikken ser vi den gode stimen unike brukere, eller venner, som vi liker å kalle det. Nok en gang - veldig kjekt og tusen takk!

Uansett - i dag skinner solen igjen for fullt etter tre dager med regn.
I rekken av dyr vi har nærkontakt med, var i det i dag en krabbe som fikk oss ut av morgendorskheten. Personlig synes jeg krabber skal holde seg på stranden, eller helst i en teine hvis de er store. Denne hadde søkt ly i strandbagen (gratispassasjer fra stranden og hjem), og fant derifra veien til en crocs som sto på terrassen. Lettere hissig var den, og til og med Mikkel-krabbe-fanger fant ut at det var best å ikke røre den. Ved hjelp av en svømmefot og en bøtte fikk vi skysset den ut i hagen, der den søkte ly under en kaktus. Firfislen, som bor i kaktusen, syntes ikke særlig om oppstyret, og tok veien et annet sted. De springer fort, begge arter.
Om kvelden kommer insektene og samler seg rundt hagelampene, og jeg merker at jeg skulle gjerne hatt onkel her, som kunne gitt svar på mye av det vi lurer på. I kveld ble vi dessuten gjort oppmerksomme på en annen kveldsgjest som finner veien til hagen, nettopp på grunn av insektene. Enorme frosker, som sitter under lampene og venter på at godsakene skal fly forbi. Lettere dovne lot de seg ikke affisere av oss eller naboen sine nysgjerrige hunder. Forresten - ingen giftige insekter i dette området. Heller ikke skorpionene og de grønne slangene er giftige, forteller naboen Yocasti i kveld.
Hm. Betryggende?




Operasjon krabbe



gigafrosk i hagen



?


kjempestor gresshoppe

5 kommentarer:

  1. Hei! For en flott blogg, og for et eventyr dere er ute på! Koselig å følge med på, selv om svinet har inntatt giljavegen på Os.

    Ha en strålende dag i solen!

    Hilsen Thomas, Elin, Emil og Jakob

    SvarSlett
  2. hei.. sitter med intervjuet ditt Sindre.. halvveis! Phu!!
    Håper det er greit jeg tar det i etapper, blir nok ferdig og får sendt det imorgen. Jeg er ikke vant med slikt stillesittende arbeid.. på vei til å pådra meg diverse bursitter og tendinoser for ikke å snakke om trøndergnang i ørene..hehe.

    Bamseklemzzz C

    SvarSlett
  3. Hei dere!
    Vi sitter og leser historiene fra froskeland, og koser oss. Dette er en del av innledningen av Tores grunnkurs i internett som gis på Vaulen i kveld.
    Vi hilser dere masse fra Stavanger som skal få sterk kuling i morgen tidlig. Og mørkt er det. Nyt varmen. Kom hjem etter snart så kan vi ta en runde akerugby!
    Hilsen Jorunn & Reidar og Tore

    SvarSlett
  4. er ikke det der en sommerfugl? Og frosken en padde? Det er mye jeg ikke vet. Hvis det regner for mye så får dere tenke på at her er det null grader og bål på peisen. Jon Fredrik Karlsen skriker fra TV'en - jeg går og skrur av han i hvert all. Nei, da høres det bedre ut med regn på taket, men vi kommer om en måned.
    klem til alle fra inger marie, una og idun

    SvarSlett
  5. Bra jobba Christina. Pass deg for tresmak i rompa også. Du er en heltinne, og vil bli belønnet. Er en bærepose med taxfreesnop passe? Mannen er trønder, ingen tvil om det, men en litt avslepen en, ikke..? Han har ikke bart ihvertfall

    SvarSlett