tirsdag 15. desember 2009

På ridetur i jungelen




Hilsen fra Marie:
Idag ble vi hentet av en mann med lastebil. Vi satt bak på lasteplanen til vi kom til en ranch. Der var det masse hester. Noen folk satte oss på hver vår hest og vi begynte å ri. Vi red opp en stor, bratt bakke og så videre på en landevei. Etter litt red vi inn i jungelen. Det var masse busker og trer som var litt i veien, men det gjor ikke så mye. Min hest het Tornado, mamma sin het Rikki, pappa sin het Colon, Mikkel sin het Toffi. Vi skulle til Playa Madam. Da vi kom der badet vi og så gikk vi opp og så på utsikten. Gaiden vår, Karin sa at på et fjell som var like ved, kunne det være en stor meter lange øgler eller noe. De hadde også et horn i pannen og var derfor litt farlige.



Dette insektet kalles krabbe-edderkopp.
Det kan være mange forsjellige farger på den.


Disse greiene her bruker de for å få farger på
sauser. Når man gnir frøene på oss blir man røde.




 Etterpå gikk vi til en hule. Utenfor hadde de funnet masse potteskår fra indianrne som levde her helt til Columbus kom... Da vi gikk inn i hulen kom vi til noe vi kunne spille musikk på. Det var kalkstein som hadde blitt til søyler, som vi bare slo på. Da vi kom lenger inn i hulen så vi en stor slags skorpion-edderkopp som du ser på bildet under.



På hjemveien fikk vi en liten overaskelse. Vi kom til en liten gård med høner, hunder, katter, griser og et stort område med bananer, platanos, yams, yucca, sukkerrør, kakaobønner og andre bønner. Vi fikk te som var laget av limeblader, appelsinblader, kanel, sitrongress og noe svart som så ut som einer men som ikke er det. Også fkk vi omvisning der med bananene og det der. Jeg lekte med en kattunge som likte og leke med halen til hestene som hadde fått en liten pause.



Vi fikk te og kaffi.


Den hadde egentlig ikke lov til dette,
for hesten han sparke. 

3 kommentarer:

  1. Håper ikke Tornado oppførte seg som en tornado!!! Det ser forresten fredelig ut på bildet. Kjempespennende å lese om opplevelsene deres. Så dere noe til øglen med horn i panna eller? Ja, du vet meg og småkryp, Marie!!!! Må vel likevel innrømme at krabbe-edderkoppen var fin! Nyt sol og bad. Her er det kaldt.
    Hilsen Livsnyteren

    SvarSlett
  2. Veldig hyggelig å følge med dere alle - det er ikke helt som å være i Karibien selv, men bloggen varmer godt. Spesielt i dag, det falt SNØ! I Stavanger! Hvor skal det ende? Hvit jul?

    Fortsett å skrive, jeg leser alt. Med en gang. Selv når jeg burde jobbet.

    SvarSlett
  3. Kjære Marie og Mikkel!
    Det har vore veldig kjekt å følge med på deres ferie i den Dominikanske Republikk gjennom bloggen deres. Spennande lesing!
    Me håper at dere kjem heim med mange, mange gode minner og opplevelsar. Me tar juleferie snart - ja, tenkt at det er jul snart! Lenka reiser heim til Slovakia til sin mamma og pappa og søstrene sine og blir der en god stund. Lars skal feire jul med sin familie på Bratthetland og nytt år på legevakten i Stavanger.
    Dere må ha god og varm jul i La Dominika og godt nytt år! :-)
    Stor klem til dere,
    Lars og Lenka

    SvarSlett